Перший міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси розпочато

Перший міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси триватиме з 24 жовтня по 3 листопада в приміщеннях консерваторії та філармонії Львова. Участь у конкурсі беруть вісімнадцять виконавців-віртуозів з України, Канади, Японії, Китаю, Австралії, Південної Кореї, Росії та США. Переможця визначить представницьке журі, до складу якого увійшли найкращі скрипалі, педагоги України та світу.
«Український народ – безмежно талановитий. Я вважаю одним з наших завдань – людей, організацій – активно пропагувати рідну українську музику. Адже ми маємо чудову музику і прекрасних композиторів. Саме тому ми з колегами вирішили заснувати представницький конкурс у Львові, щоб наші обдаровані скрипалі мали змогу показати себе світу на нашій землі, а іноземні – прагли потрапити до Львова», — говорить засновник конкурсу, професор Істменської музичної школи в Рочестері (США), почесний професор скрипки Львівської національної музичної академії ім. М.Лисенка, почесний член Японської струнної асоціації викладачів Олег Криса.
Під час виступів на конкурсі Олег Криса гратиме на скрипці видатного італійського майстра Гваданіні, зробленій 1758 року. Експерти стверджують, що ці скрипки мають яскравий характер та сильну емоційність. Така особливість привернула неабияку увагу поціновувачів скрипкової музики.
Конкурс скрипалів відбувається за фінансової підтримки торгової марки «Світоч», що належить швейцарській корпорації Nestle.

«Для нас – велика честь бути генеральним партнером конкурсу. Не тільки тому, що підтримка та розвиток культурних традицій є частиною стратегії Nestle в усьому світі, а тому, що для нас, як і для пана Криси, і для вас, Львів — це «рідне місто». Місто, одним із символів якого є наш бренд «Світоч». Як усі патріоти Львова, ми дуже хочемо, щоб це місто примножувало свою славу культурної столиці України, місця, де народжуються і виховуються світові зірки музики», — сказала Яна Михайлова, генеральний директор Nestle в Україні.
Довідка
Голова журі – Олег Криса. Призовий фонд конкурсу становить близько 900 тисяч гривень. Всі заходи в рамках конкурсу – вільні для глядачів. Засновник конкурсу — мистецьке об’єднання «Світ класичної музики». Генеральний спонсор – солодкий бренд «Світоч». Партнери – авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України», львівський готель «Леополіс», «Компанія Ензим», тижневий журнал «Країна», радіостанція «FM Галичина».
Дізнатися всі деталі про конкурс Олега Криси можна на офіційному сайті: www.olehkrysa-competition.com

a.trifonov@gem.kiev.ua

Email: a.trifonov@gem.kiev.ua