Перейти на сторону ЕДО: скільки компаній відмовилось від паперу в 2018

Електронний документообіг як інструмент автоматизації бізнес-процесів — це рішення, яке суттєво економить кошти та час. В середньому підприємство щорічно обмінюється зі своїми контрагентами більш ніж 100 тис. документами, а його співробітники витрачають на день від 30 до 60% робочого часу на їх роздрукування, візування та відправлення.
Значна частина українського бізнесу вже давно практикує впровадження електронного обміну документами. Проте, більшість таких сервісів вузьконаправлені та недостатньо захищені. З розвитком технологій та суспільства споживач потребує унікальних та надійних рішень, які можуть забезпечити йому ефективне бізнес-середовище.

Як ЕДО впливає на бізнес-процеси компаній

За даними провайдера е-документообігу EDIN в період з 01.10 по 31.12 2018 року на технологічній платформі EDI-NETWORK було опрацьовано понад 7 млн. EDI-повідомлень. Надсилання одного документу через платформу займає в середньому 5 секунд, тоді як в паперовому вигляді ця процедура може займати від 1 дня. Іноді процес досягає кількох тижнів, якщо уповноважена особа-підписант перебуває на лікарняному, у відрядженні чи відпустці.

Ще одна проблема паперового обміну документами — їх можлива втрата. Для торговельних мереж, у яких в день не одне надходження від постачальників, загублені або некоректно оформлені документи призводять до значних збитків. Електронний документообіг нівелює такі можливості. За 3 місяці е-рішення EDIN запровадили у свої процеси більш ніж 138 компаній, а інтегрували ЕДО в свої ERP-системи понад 21 підприємство. Зокрема до платформи EDI-NETWORK доєдналися мережі Рост, Баскет, SUN OIL, 33м2, Будинок Іграшок, Свій маркет та інші, що є наявним показником затребуваності рішень е-провайдера.

Також перевагою EDI-NETWORK є підтримка АРІ (Application Programming Interfaces) — набір функцій програмування додатків, за допомогою яких інтеграція сервісу в облікову систему користувача проста та легка. Тому для співробітників, які переймаються через складнощі з функціоналом платформи, критичних змін не буде. Більше того, АРІ сервісу спрощують процедуру отримання документів щодо підтвердження якості товару і дозволяють зробити це в максимально короткий термін.

Додаткові можливості для бізнесу в середовищі е-документообігу

Ще один з сервісів е-провайдера EDIN-DOCflow, який пропонує унікальні можливості для обміну як поодинокими е-документами так і групою документів, запровадив наприкінці 2018 року можливість підписання документів за допомогою технології MobileID. Оновлення спроможне ідентифікувати особу в цифровому середовищі. Для його роботи потрібен звичайний мобільний телефон і спеціальна SIM-карта, на яку записується електронний цифровий підпис.

Документи обов’язково мають відповідати вимогам державних стандартів. Саме тому провайдер постійно стежить за законодавчими змінами у їх структурі. Так у грудні 2018 р. було введено нові форми складання ПН/РКПН, які миттєво були додані у перелік документів на платформу. Також був створений спеціальний документ «Акт звірки» і застосування нового підтипу замовлення «Замовлення маркетингових послуг» для їх продажу, а не тільки закупівель. Реалізована можливість прив’язати неструктурований документ в ланцюжок до структурованих — наприклад, до замовлення на поставку додати специфікацію в PDF або до замовлення на транспортування прив’язати ТТН в PDF формі.

Гарантії та результати е-рішень

Важливим аспектом в оптимізації бізнес-процесів компаній є безперебійність роботи сервісу. У 4 кварталі 2018 р. показник безперебійної роботи платформи EDI-NETWORK склав 99,9%, що зумовлено підтримкою технічного відділу компанії в режимі 24/7. Додатковим захистом для уникнення можливості втрати документів є їх хмарне зберігання та резервне копіювання у кількох дата-центрах.

EDI-провайдер також забезпечує повну інформаційну підтримку для своїх споживачів. На етапі впровадження е-рішень, користувачі отримують детальні інструкції та додаткові консультації. Також окремо був створений інформаційний сервіс EDIN-WIKI, що містить усі інструкції по роботі з будь-яким сервісом. Доступ до онлайн-енциклопедії вільний і має зручне навігаційне меню з функцією пошуку.

За підрахунками провайдера електронного документообігу EDIN, впроваджуючи е-рішення, компанії економлять мінімум 100 тис. грн в рік завдяки скороченню витратних матеріалів, часу на укладання угод, мінімізування прострочень оплати, оптимізації трудових ресурсів та ін.

“Сьогодні електронний документообіг — це не вузькоспеціалізоване рішення, не інструмент виключно для рітейлу, виробника чи логістики, це оптимізація бізнес-процесів для абсолютно всіх галузевих представників, не залежно від масштабів діяльності. Компаніям важливо знайти пропозицію, яка буде об’єднувати весь необхідний функціонал для ведення успішного бізнесу в одній екосистемі, залишаючись зручним, надійним та прибутковим інструментом. Сервіси EDIN обирають, адже вони відповідають актуальним потребам підприємців, їх цілям та цінностям сучасного бізнесу — повній оптимізації як внутрішніх, так і зовнішніх процесів обміну даними. EDIN викликає довіру, і ми відчуваємо це завдяки нашим партнерам, як тим, хто лише приєднався до ЕДО, так і тим, хто продовжує користуватися нашими послугами, визнаючи їх корисними та унікальними”, — Тетяна Голуб, EDIN (ТОВ «АТС»).

Єдина еко-система з обміну електронними документами EDIN задовольняє потреби будь-якого бізнесу: обмін EDI-документами, ЮЗД (юридично значимі документи), сертифікатами, можливість організовувати тендери та аукціони на майданчику EDIN-TENDER, узгодження цін в онлайн-середовищі та ін. Крім очевидних переваг роботи з е-сервісами для компаній, відмовляючись від паперового обміну документами, зменшується вирубка лісів, що має соціальне значення для збереження навколишнього середовища.

Данная информация была опубликована на сайте www.newbiz.com.uaГотовый бизнес, Инвестиции, Франчайзинг. Администрация www.newbiz.com.ua

Контакты (контактное лицо, телефоны, адреса):

Богдана

Адрес сайта: https://edi-n.com/

Email: donetsb@edi-n.com

Оцените статью
Готовый бизнес Инвестиции Франчайзинг