OTP Group демонструє подальше збільшення прибутку за підсумками другого кварталу 2017 року

У другому кварталі 2017 року OTP Group зафіксувала скоригований прибуток після оподаткування в розмірі 78,3 млрд форинтів, що являє собою приріст на 38% у річному численні і 17% — у квартальному. В результаті, прибуток за підсумками першого півріччя зріс до 145,0 млрд форинтів, додавши 39% у порівнянні з результатом роком раніше.
Скоригований прибуток після оподаткування материнського банку OTP Bank Plc. у другому кварталі 2017 року сягнув 49,4 млрд форинтів, ставши найзначнішим за величиною внеском у консолідований чистий прибуток OTP Group. Другим за величиною в сукупному результаті Групи став прибуток дочірнього банку OTP в Болгарії — 12,0 млрд форинтів. Далі за величиною прибутку йдуть російська, хорватська і українська дочірні структури з результатами 7,5 млрд форинтів, 6,9 млрд форинтів і 2,5 млрд форинтів, відповідно. Дочірні банки OTP в Румунії, Словаччині, Сербії та Чорногорії зафіксували сукупний негативний результат в розмірі 2,4 млрд форинтів. Як і в попередні квартали, російський онлайн-банк Touch Bank зафіксував негативний результат, при цьому значно скоротивши його до 1,6 млрд форинтів.
У другому кварталі 2017 року всі основні сегменти кредитного портфеля OTP Group, скоригованого з урахуванням коливань валютних курсів, продемонстрували зростання. Так, роздрібний кредитний портфель збільшився на 10%, в той час як обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб додав 22% в квартальному численні.
Депозитний портфель OTP Group, скоригований з урахуванням коливань валютних курсів, у другому кварталі 2017 року продемонстрував 10% приріст у квартальному численні. Незначний приплив депозитів — 1% — зафіксував материнський банк OTP Bank Plc., в той час як в російському, болгарському і українському дочірніх банках спостерігалися від’ємні тенденції.
У другому кварталі 2017 року позиції ліквідності і капіталізації Групи залишалися незмінно стійкими. До кінця червня консолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня OTP Group відповідно до МСФЗ (Common Equity Tier 1) склав 14,1%. Неконсолідований коефіцієнт достатності базового капіталу першого рівня (Common Equity Tier 1) OTP Bank Plc. на кінець 2-го кварталу 2017 року склав 28,0%.
Нагадаємо, як зазначив голова наглядової ради українського АТ «ОТП Банк» Золтан Майор, перебуваючи в Україні в квітні 2017 року: «Ми дуже стабільна і міцна банківська група, нехай не найбільша, але стабільна. Ми єдиний банк в Європі, у якого ціни на акції зросли після кризи. У нас є надлишковий капітал, і ми шукаємо можливості для інвестування цього капіталу».
Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк» — один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.
В Україні АТ «ОТП Банк» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал» та ТОВ «ОТП Лізинг».
Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах Facebook, Twitter і YouTube.

Yulia Volodchenko

Адрес сайта: http://otpbank.com.ua/