ОТП Банк (Сербія) завершив покупку Vojvodjanska banka

OTP banka — дочірній банк OTP Group у Сербії — оголосив про завершення процедури покупки Vojvođanska banka, що дозволило йому стати сьомим банком на сербському ринку за розміром активів з ринковою часткою понад 6%.
На прес-конференції у сербському місті Нові-Сад представники угорського ОТП Банку, OTP banka і Vojvođanska banka оголосили про те, що OTP banka, як покупець, і Національний банк Греції (NBG), як продавець, закрили фінансову операцію, завдяки якій 100-відсоткова частка NBG в Vojvođanska banka і його 100-відсоткова частка в NBG Leasing були передані у власність OTP banka.
«Vojvodjanska banka успішно працює в Сербії майже 150 років, і це один з найвідоміших місцевих банків в країні. Станом на 1 грудня 2017 року цей перевірений часом, добре капіталізований банк, що належить до ТОП-10 банків, став дуже цінною частиною OTP Group. Цією угодою і злиттям ми продемонстрували нашу довгострокову і грунтовну прихильність сербському банківському ринку, де ми плануємо продовжувати зростати і консолідуватися як найбільша незалежна банківська група в регіоні Центральної та Східної Європи. Це придбання банківської групи також демонструє міцну основу, хорошу капіталізацію і видатну ліквідність OTP Bank Plc., а також прихильність його керівництва зміцненню присутності в регіоні», — сказав Голова ради директорів і CEO OTP Bank Plc. Шандор Чані, підкресливши, що придбання Vojvodjanska banka є значним кроком на шляху досягнення стратегічних цілей OTP Group.
«Наша стратегія придбання фокусується на ринках з хорошими перспективами росту і можливістю досягнення оптимальної частки присутності на ринку. Ця угода є важливою віхою в розвитку ОТП Банку в Сербії. Ми працюємо з моїми колегами, щоб гарантувати, що злиття, завершення якого заплановано на весну 2019 року, справить позитивний ефект на клієнтів і співробітників обох банків. Це передбачає не тільки полегшення доступу до відділень, а й подальше підвищення якості обслуговування», — додав пан Чані.
Після злиття OTP banka і Vojvođanska banka інтегрований банк стане третім банком у Сербії за величиною мережі банкоматів і кількістю відділень.
Публічне акціонерне товариство «ОТП Банк» — один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектора України. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної, надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.
В Україні АТ «ОТП Банк» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал» та ТОВ «ОТП Лізинг».
Слідкуйте за новинами ОТП Банку в соціальних мережах Facebook, Twitter і YouTube.

Yulia Volodchenko

Адрес сайта: http://otpbank.com.ua/